Reiner na prijmu u prigodi obilježavanja blagdana Kurban-bajrama

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner nazočio je na prijmu u prigodi obilježavanja blagdana Kurban-bajrama u Islamskome centru Zagreb.

Osim  brojnih govornika uz predsjednika Hrvatskoga sabora govor su održali predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftija dr. Aziz ef. Hasanović. 

Akademik Reiner u svom govoru poručio je:

- U Kuranu na kurban upućuje najkraća sura, 108. sura - El-Kevser. Kurban-bajram podsjeća nas da će Bog nagraditi svakog tko bude voljan pristati na žrtvu. Kurban je simbol žrtvovanja, i to žrtvovanja onoga što je čovjeku najmilije: otac Ibrahim žrtvuje sina, a sin, mladi jedinac, žrtvuje svoj život. Pripravnost za ovakve žrtve čuva i sinove i živote. Da bi nas Bog nagradio, ne možemo mu biti, između ostaloga, blizu bez pažnje prema siromasima, dobrog odnosa s našim susjedima, rodbinom, prijateljima ali i svima ostalima, pa i na to upućuje ova svetkovina. Hrvatska je sretna zemlja. Sretna je jer su njezini građani muslimanske vjeroispovijesti učinili i još uvijek čine puno dobra za ovu zemlju koja je i njihov dom.

Autor: Ured predsjednika Sabora