Reiner primio u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Danske Hougårda

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je danas, 4. srpnja 2016. godine u Hrvatskome saboru u nastupni posjet Andersa Christiana Hougårda, veleposlanika Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Hrvatskoga sabora i veleposlanik Kraljevine Danske složili su se u tome da je bilateralna suradnja dviju država dobra i ima potencijal za još bolji razvoj medicinske industrije, turizma, poljoprivrede, zaštite okoliša, ulaganja i investicija te suradnje u sklopu Europske unije. 

Sugovornici su se posebno osvrnuli na suradnju u javnozdravstvenome području te aktivnostima vezanima uz sprečavanje šećerne bolesti. Veleposlanik je podsjetio i na posjet danske kraljice Margarete II. Regionalnomu forumu o dijabetesu održanom u Hrvatskoj u listopadu 2014. Danska daje potporu globalnoj borbi protiv šećerne bolesti te će i Hrvatskoj nadalje biti partner na tome putu, dodao je veleposlanik.

Reiner i Hougård ocijenili su dosadašnju suradnju na području zdravstva Hrvatske i Danske jako dobrom, posebice u javnozdravstvenim i pitanjima prevencije nezaraznih bolesti. 

Hrvatska podržava inicijativu Kraljevine Danske, pokrenutu 2012., vezanu uz promicanje zdravih stilova života i kretanja.

Predsjednik sabora Reiner i danski veleposlanik Hougård utvrdili su spremnost za daljnju suradnju na ovom  području te dogovorili nove susrete na kojima bi se razrađivale i ostvarile aktivnosti predviđene Nacionalnim programom.

Autor: Ured predsjednika Sabora