Sabor donio Povelju zahvalnosti Svetom Ocu Ivanu Pavlu II.

Zagreb - Nastavak 13. sjednice Hrvatskoga sabora započeo je danas odavanjem počasti minutom šutnje preminulom Svetom Ocu Ivanu Pavlu II. te prigodnim uvodnim izlaganjem predsjednika Sabora Vladimira Šeksa. 

Svijet je ostao bez istinskog borca za mir, istinu i pravdu, čovjeka okrenutog budućnost, istaknuo je predsjednik Sabora. Izražavajući istinsku zahvalnost Svetom Ocu u ime svih građana Hrvatske predsjednik Šeks je podsjetio na veliku ulogu Svetog Oca i Vatikana u priznavanju neovisnosti Republike Hrvatske. Papine su poruke, savjeti i pomoć bile neizmjeran i dragocjen doprinos Hrvatskoj, naglasio je Šeks dodajući kako su rijetke zemlje koje je Papa za svog pontifikata posjetio u tri navrata. 

U zaključku izlaganja predsjednik Šeks je predložio Hrvatskom saboru donošenje Povelje zahvalnosti Svetom Ocu Ivanu Pavlu II, istaknuvši kako mu Hrvatska i njeni građani ne smiju i neće nikada zaboraviti sve što je učinio za Republiku Hrvatsku i njezine građane. 

Prihvativši prijedlog predsjednika Sabora, zastupnici su aklamacijom donijeli Povelju zahvalnosti Hrvatskoga sabora Svetom Ocu Ivanu Pavlu II. Na taj su način saborski zastupnici, izražavajući volju svih građana Republike Hrvatske, odali trajnu zahvalnost, iskreno priznanje i neizmjerno poštovanje hrvatskoga naroda Svetom Ocu za njegovu snažnu, dragocjenu, moralnu i političku pomoć, koju je Hrvatima bezrezervno iskazivao do kraja.