Saborski zastupnici sudjeluju na 4. regionalnoj konferenciji parlamentarnih odbora za vanjsku politiku zemalja regije Jugoistočne Europe

Podgorica - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac i član Odbora Igor Kolman te potpredsjednik Odbora za zaštitu okoliša i prirode Damir Mateljan sudjeluju na 4. regionalnoj konferenciji parlamentarnih vanjskopolitičkih odbora zemalja regije Jugoistočne Europe (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Srbija) s temom "Zaštita životne sredine i održivi razvoj". 

U prvom dijelu konferencije razmijenjena su mišljenja o "Zaštiti životne sredine u kontekstu europskih integracija". Milorad Pupovac naglasio kako je hrvatski interes pomoći susjednim državama na njihovu putu u europske integracije te da se Hrvatska zalaže za daljnje proširenje EU-a i na ostale zemlje regije JIE pružanjem potpore savjetima, stečenim iskustvom i znanjem iz vlastita pregovaračkog procesa radi olakšanja budućim članicama na njihovu putu u članstvo Unije. Uz ostale sudionike konferenciju su svojim sudjelovanjem podržali šef delegacije Europske unije u Crnoj Gori Mitja Drobnič te predstavnici Vlade Crne Gore.

U drugom dijelu konferencije na dnevnom je redu razmjena mišljenja o temi "Održivi razvoj – politike održivog razvoja i transparentnost u području održivog razvoja". Tijekom sastanaka razgovarat će se i o mogućim oblicima suradnje država regije JIE na području zaštite okoliša i održivog razvoja.
 

Autor: 0dbor za vanjsku politiku