U Saboru održana najavna prezentacija konferencije „Nordijski dani u Hrvatskoj“

Zagreb - U organizaciji Hrvatsko-danske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora i Ureda veleposlanstva Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj u Hrvatskom je saboru danas održana prezentacija gospodarskoga konferencijskog sajma „Nordijski dani u Hrvatskoj – energija i okoliš“ koji će se održati 21. i 22. studenog 2005. u Zagrebu. 

Prezentaciju otvorenu za sve zastupnike Hrvatskoga sabora vodili su gosti iz Ureda veleposlanstva Kraljevine Danske, šef misije Ricki Toftelund Larsen i voditeljica projekta Jasmina Zečirević. Oni su pozvali okupljene zastupnike i goste da kroz animiranje hrvatskih tvrtki pruže potporu najavljenoj konferenciji čiji je cilj uspostava poslovnih kontakata i prezentacija Hrvatske kao atraktivnog tržišta za nordijske investicije. Naime, sajam „Nordijski dani u Hrvatskoj“ koji se održava u organizaciji veleposlanstava Danske, Finske, Norveške i Švedske okupit će preko 300 hrvatskih i 200 nordijskih tvrtki iz sektora energetike, zaštite okoliša, komunalnog gospodarstva, energetske učinkovitosti, očuvanja i zaštita voda. 

Prezentaciju nakon koje je uslijedila tematska rasprava, otvorila je voditeljica Hrvatsko-danske međuparlamentarne skupine prijateljstva mr.sc. Alenka Košiša Čičin-Šain. Ističući značaj sajma „Nordijski dani“ za produbljivanje već postojećih poslovnih kontakata hrvatskih i nordijskih tvrtki, Alenka Košiša Čičin-Šain je pozvala zastupnike da se uključe u promicanje ciljeva konferencije jer ovakvi događaji predstavljaju konkretan korak u pravcu jačanja gospodarskih, političkih i ukupnih odnosa Republike Hrvatske s Kraljevinom Danskom i ostalim nordijskim zemljama.

Uz zastupnike Hrvatskoga sabora skupu su nazočili i predstavnici Hrvatsko-danskog društva prijateljstva, te generalni počasni konzul Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj Mladen Vukmir.