Vladimir Kurečić primio izaslanstvo Odbora za vanjske poslove češkog parlamenta

Zagreb - Potpredsjednik saborskog Odbora za europske integracije Vladimir Kurečić sa članovima Odbora primio je u posjet predsjednika Odbora za vanjske poslove parlamenta Češke Republike Jana Hamačeka i članove Odbora.

Središnje teme sastanka bile su bilateralni odnosi dviju zemalja i pristupni pregovori RH za članstvo u EU. U okviru razgovora o pristupnim pregovorima predsjednik Odbora za vanjske poslove češkog parlamenta Jan Hamaček istaknuo je snažnu potporu Češke RH te je izrazio nadu da će Hrvatska postati članicom EU u vrijeme češkog predsjedanja 2009. godine. 

U nastavku razgovora sugovornici su se osvrnuli na niz pitanja s kojima se susreću zemlje u procesu pristupanja Europskoj uniji, od kojih je posebna pažnja posvećena komunikacijskoj strategiji, pregovorima u segmentu poljoprivrede te izazovima s kojima se susreću nove zemlje članice u prijelaznom razdoblju.

Sastanak je zaključen razgovorom o bilateralnoj suradnji koja je iznimno dobra, no istaknuta je mogućnost daljnjeg jačanja gospodarske suradnje.

Autor: Služba za odnose s javnošću