Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Tonino Picula primio zamjenika šefa misije u Veleposlanstvu Ruske Federacije

Zagreb - Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Tonino Picula, primio je danas u radni posjet zamjenika šefa misije u Veleposlanstvu Ruske Federacije Vladislava Krasavina.

Razgovaralo se o jačanju bilateralne suradnje Rusije i Hrvatske, kako na političkom, tako i na gospodarsko-trgovinskom planu. Sugovornici su se složili kako ne postoje otvorena pitanja u međusobnim odnosima dviju država čija je robna razmjena u stalnom porastu. Jedan od razloga dobrog razvoja međudržavne suradnje, naglasio je Krasavin, svakako je uspjeh mnogih investicija ruskih i hrvatskih poduzetnika, kako na ruskom, tako i na hrvatskom tržištu.

Razgovarajući o hrvatskim vanjskopolitičkim prioritetima u sklopu euro-atlantskih integracija, Tonino Picula istaknuo je mogućnosti razvoja viših oblika suradnje Rusije i Hrvatske u kontekstu Europske unije kao odličnog partnera Rusije i organizacije u čije članstvo želi ući Hrvatska. 

U zaključku sastanka  Picula je pozdravio inicijativu za konkretizaciju
hrvatsko-ruske suradnje na razini vanjskopolitičkih parlamentarnih odbora, ali i putem neformalnih kontakata.