Voditeljica Hrvatsko-kanadske međuparlamentarne skupine prijateljstva Ruža Tomašić primila u službeni posjet predsjednika Senata Kanade Noëla A. Kinsellu

Zagreb - Predsjednik Senata Kanade N. A. Kinsella na sastanku se osvrnuo na postojanje Kanadsko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva u kanadskom parlamentu, rekavši kako je ona mlada po svom postojanju, ali da ima mnogo potencijala.

Voditeljica Hrvatsko-kanadske međuparlamentarne skupine prijateljstva Ruža Tomašić naglasila je kako važnu ulogu Hrvatsko-kanadske međuparlamentarne skupine prijateljstva, osim jačanja dobrih odnosa između Hrvatske i Kanade, vidi i u nastojanjima oko promjene vrlo nepovoljnog viznog režima za hrvatske državljane prilikom odlaska u Kanadu. Predsjednik Senata Kanade Noël A. Kinsella složio se s tvrdnjom da je to veliki kamen spoticanja u bilateralnim odnosima Hrvatske i Kanade, istaknuvši kako će dati svoj doprinos u rješavanju tog pitanja. Prioritet, međutim, u odnosima naših zemalja vidi u jačanju razmjene studenata.

Član Hrvatsko-kanadske međuparlamentarne skupine prijateljstva Frano Matušić ustvrdio je da kulturna razmjena može najviše pridonijeti upoznavanju dvaju naroda, te kako bi taj oblik suradnje između Hrvatske i Kanade trebalo svakako unaprijediti.

Ruža Tomašić i Noël A. Kinsella na kraju razgovora iskazali su zadovoljstvo zbog postojanja skupina prijateljstava koje mogu još više povezati Hrvatsku i Kanadu, i na parlamentarnoj i na ostalim razinama.