Zastupnici Martina Dalić i Željko Reiner održali sastanak s indonezijskim veleposlanikom

Zagreb - Voditeljica Hrvatsko-indonezijske međuparlamentarne skupine prijateljstva Martina Dalić i potpredsjednik Sabora Željko Reiner sastali su se s veleposlanikom Republike Indonezije Agusom Sardjanom.
 
Veleposlanik Sardjana najavio je posjet sedmeročlanog parlamentarnog izaslanstva Hrvatskome saboru, a koje bi predvodio predsjednik Narodne savjetodavne skupštine Indonezije Sidarto Danusubroto Hrvatskome saboru u svibnju ove godine. Izražena je želja da se parlamentarno izaslanstvo sastane s predsjednikom Hrvatskoga sabora Josipom Lekom, Odborom za vanjsku politiku te članovima Hrvatsko-indonezijske međuparlamentarne skupine prijateljstva.
 
Sardjana je uz to naveo mogućnost susreta s ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić te predsjednikom Ivom Josipovićem, ali i interes da izaslanstvo posjeti tvrtke od strateškog značaja za hrvatsku industriju. 
 
Osvrnuvši se na aktivnosti indonezijskog veleposlanstva, Sardjana je najavio održavanje sastanka inicijative Međuvjerskog dijaloga u Hrvatskoj ove godine.

Na sastanku se razgovaralo i o suradnji na području visokog obrazovanja, Forumu o investicijskim potencijalima Indonezije te o provedbi indonezijske inicijative za postavljanje spomen obilježja World Peace Gonga, tzv. Gonga mira u Vukovaru. 
 

Autor: Hrvatsko-indonezijska međuparlamentarna skupina prijateljstva