2., tematska sjednica Odbora za poljoprivredu

Vinkovci, Uprava šuma Podružnica Vinkovci

Na temelju prijedloga Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije, Odbor za poljoprivredu Hrvatskog sabora usvojio je na 1. sjednici Odbora, održanoj 21. lipnja 2024. godine, Zaključak o održavanju tematske sjednice Odbora o temi: „Revitalizacija šuma pogođenih elementarnim nepogodama i jačanje otpornosti šuma i cijelog šumarskog sektora na utjecaj klimatskih promjena“.

Na sjednici će članovi Odbora, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, Hrvatskih šuma d.o.o., šumarskih strukovnih udruženja, akademske zajednice, te lokalne i regionalne samouprave razmijeniti mišljenja o sanaciji posljedica olujnog nevremena koje je u srpnju 2023. godine počinilo značajne šteta na šumama i šumskim zemljištima na području Spačvanskog bazena.

Nakon održane sjednice Odbora za poljoprivredu u Vinkovcima izaslanstvo Odbora za poljoprivredu će obići sastojine na području UŠP Vinkovci s početkom u 12,30 sati, a s početkom u 17,15 sati održati radni sastanak s načelnikom Općine Bošnjaci u zgradi općine i obići poljoprivredna gospodarstva stradala u elementarnoj nepogodi.