Izaslanstvo Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini SEECP-a sudjeluje na sastancima Glavnog odbora za socijalni razvoj, obrazovanje, istraživanje i znanost te Glavnog odbora za pravosuđe, unutarnju politiku i sigurnosnu suradnju Parlamentarne skupštine SEECP-a

Priština, Kosovo, videokonferencija

Tema sastanka Glavnog odbora za socijalni razvoj, obrazovanje, istraživanje i znanost je: “Visoko obrazovanje u zemljama jugoistočne Europe: Poboljšanje kvalitete nastave i znanstvenog (akademskog) istraživanja”.

Tema sastanka Glavnog odbora za pravosuđe, unutarnju politiku i sigurnosnu suradnju je: “Poticanje kohezije među članicama SEECP-a u održavanju univerzalnih vrijednosti i sankcioniranju ruske neizazvane invazije u Ukrajini”.

U Izaslanstvu Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini SEECP-a su voditeljica Izaslanstva Ivana Posavec Krivec i član Izaslanstva Darko Sobota. 

Sastanci će se održati u plenarnoj dvorani Skupštine Republike Kosova koja je i domaćin sastanaka glavnih odbora, tijekom crnogorskog predsjedanja PS SEECP-om (CiO).

Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u PS SEECP-a sudjeluje na sastancima glavnih odbora videokonferencijskim putem.