Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i zastupnica Ljubica Lukačić daju izjave za medije u povodu prijenosa plenarne sjednice Hrvatskoga sabora na 4. programu HTV-a i uz prijevod na znakovni jezik

ispred Sabornice

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i zastupnica Ljubica Lukačić daju izjave za medije u povodu prijenosa plenarne sjednice Hrvatskoga sabora na 4. programu HTV-a i uz prijevod na znakovni jezik.

Na inicijativu saborske zastupnice Ljubice Lukačić i predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića, a u skladu s osnovnim načelima Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2017. do 2020. godine, koju je Vlada Republike Hrvatske donijela u travnju ove godine, plenarna sjednica Hrvatskoga sabora od srijede, 4. listopada 2017. će se prevoditi na hrvatski znakovni jezik. 

Hrvatski sabor sklopio je ugovor o poslovnoj suradnji s Hrvatskim društvom stručnih komunikacijskih posrednika za gluhe osobe, tako da će se plenarne sjednice Hrvatskoga sabora od 4. listopada 2017. na 4. programu HTV-a prenositi uz prijevod na znakovni jezik. U tu svrhu sklopljen je i ugovor o suradnji s HRT-om koji će komunikacijskim posrednicima za znakovni jezik na raspolaganje staviti svoje tehničke kapacitete.