Milorad Pupovac primio u radni posjet veleposlanika Mihaila Konarovskoga

Zagreb - Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac primio je u radni posjet veleposlanika Ruske Federacije Mihaila Konarovskoga.

Na sastanku se razgovaralo o daljnjem razvijanju odnosa između Republike Hrvatske i Ruske Federacije. Istaknuti su veliki potencijali za povećanje gospodarske razmjene u okviru bilateralnih odnosa, pri čemu je naglašena potreba za većom informiranošću o mogućnostima suradnje. U okvirima međuparlamentarne suradnje pokrenuta je inicijativa za organiziranje susreta hrvatskih i ruskih parlamentarnih zastupnika. Sastanak bi omogućio neposredan kontakt i razmjenu mišljenja u smislu daljnjeg poticanja suradnje dviju zemalja na svim razinama.

Osvrnuvši se na nedavni posjet glavnog tajnika OESS-a Hrvatskom saboru, veleposlanik Konarovski rekao je da Rusija sa zanimanjem prati Misiju OESS-a u jugoistočnoj Europi te je izrazio zadovoljstvo postignutim reformama u Hrvatskoj. Milorad Pupovac upoznao je veleposlanika sa smanjivanjem opsega Misije OESS-a u Republici Hrvatskoj. U okviru Misije trenutno se rješava pitanje povratka izbjeglica u kontekstu cjelokupnog razvoja regije i dovršavanje reforme pravosuđa.