Potpredsjednik Hrvatskog sabora, g. Darko Milinović održao sastanak s predstavnicima lokalne samouprave i javnih poduzeća s područja Ličko-senjske županije

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskog sabora, g. Darko Milinović održao je radni sastanak s predstavnicima lokalne samouprave i javnih poduzeća s područja Ličko-senjske županije. Izaslanstvo gostiju predvodio je g. Milan Jurković, župan Ličko-senjske županije. Tema sastanka bila je "Plan i program investicija u tekućoj godini". 
G. Milinović istaknuo je da Ličko-senjsku županiju sa svim svojim stručnim potencijalima  treba izdignuti izvan okvira stranačkih interesa i djelovati jedinstveno, na dobrobit razvitka Like kao regije i njenih građana. Pozitivan odnos nove hrvatske Vlade prema ovoj županiji već je vidljiv kroz nove razvojne projekte koji se potiču na ovom području od posebne državne skrbi. U tom smislu znakovit je i nedavni posjet ministra znanosti ovoj regiji, koja posjeduje svoj intelektualni kapacitet. Potpredsjednik Milinović najavio je i vraćanje Konzervatorskog odjela u Ličko-senjsku županiju. Lika se mora razvijati kao cjelovita regija i kao takva mora ostati, a gro investicija i infrastrukturnih projekata plasirat će se kroz javna poduzeća kao bitne čimbenike razvoja ovog kraja.
Kao značajan uspjeh župan Milan Jurković ističe formiranje Financijske policije 6. regije, te formiranje Instituta za krš u Gospiću. Projekti cestovne infrastrukture realizirat će se kroz javna poduzeća, kao i drugi projekti: kanalizacije, vodoopskrbe, elekrifikacije, telekomunikacija itd. 
Gradonačelnik grada Gospića, gospodin Milan Kolić napomenuo je da sam grad najviše tišti loša prometna regulacija pa će se u tom smjeru predložiti i zaobilaznica. Tu je i pitanje osiguranja infrastrukture za sve povratnike u Gospić, posebno pitanje vodoopskrbe i komunalnog otpada. 
Milan Đukić, načelnik općine Donji Lapac, izjavio je da Liku treba revitalizirati kao regiju i omogućiti njenim žiteljima daljnji razvoj temeljen na prirodnim resursima, što je moguće samo ukoliko se riješi osnovno pitanje izgradnje infrastrukture na cijelom području.