Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks u Osijeku i Đurđenovcu

Osijek i Đurđenovac - U nazočnosti predsjednika Hrvatskoga sabora Vladimira Šeksa u Osijeku su potpisani ugovori između Uprave Hrvatskih cesta i izvođača radova za obnovu pet dionica državnih cesta u Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji, ukupne duljine 66,5 kilometara. Vrijednost radova procjenjuje se na 153 milijuna kuna bez PDV-a. Potpisivanjem ugovora je označen početak drugog programa obnove državnih cesta u Hrvatskoj.

Istaknuvši da je u državne, županijske i lokalne ceste u Osječko-baranjskoj županiji od 2004. uloženo 548 milijuna kuna, Šeks je ocijenio da se potpisivanjem današnjih ugovora ponovno opovrgavaju tvrdnje da se ne ulaže u tu županiju, u Slavoniju i Baranju. Dodao je kako radovi na ovih pet dionica počinju u listopadu. U izjavi novinarima, Šeks je za kraj listopada najavio otvaranje dionice međunarodnog 5C koridora, od Sredanaca do Đakova, a odmah nakon toga početak radova na dionici od Đakova do Osijeka.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks posjetio je u večernjim satima Đurđenovac i u razgovoru s općinskim vodstvom izrazio nadu da će država pomoći đurđenovačkoj općini.

"Nova je općinska vlast naslijedila 15 milijuna kuna manjka, što će još istražiti državna revizija, kriminalistička policija i državno odvjetništvo", rekao je novinarima nakon sastanka Vladimir Šeks. No, poručio je, dok oni rade svoj posao, trenutačno je najvažnije da se uz pomoć Vlade i određenih fondova učini sve kako bi se popravilo takvo stanje u đurđenovačkoj općini. Zato se nada da će se, uz pomoć države, općina izvući i podići na svoje noge.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina