Predsjednik saborskog Odbora za europske integracije mr. sc. Neven Mimica primio voditelja Misije OESS-a Petera Semnebya

Zagreb - Predsjednik saborskog Odbora za europske integracije mr. sc. Neven Mimica primio je u radni posjet veleposlanika Petera Semneby-a, voditelja Misije OESS-a u Republici Hrvatskoj.
Teme razgovora bile su aktivnosti Misije OESS-a u Hrvatskoj te nastojanja Hrvatske za ukuljučivanjem u euro-integracije.
G. Mimica naglasio je da Hrvatska Vlada maksimalno radi na približavanju Europskoj uniji što je, ne samo rezultat kontinuiteta hrvatske politike, nego i kratkog roka za davanje mišljenja Unije koje bi Hrvatsku učinilo kandidatom za punopravno članstvo. Dodao je da u tim nastojanjima Misija OESS-a može odigrati vrlo značajnu ulogu u postizanju europskih standarda Hrvatske.
G. Semneby rekao je da Misiju OESS-a drži partnerom Hrvatske u ostvarenju temeljnih ciljeva kao što su povratak izbjeglica, veće slobode medija i pitanja ljudskih prava. 
Sugovornici su se složili oko nužnosti da Hrvatska riješi pitanja ratnih zločina, posebno kroz domaće sudstvo. Iskazana je i želja za daljnjom suradnjom na tom, kao i na drugim područjima.