Predsjednik saborskog Odbora za europske integracije mr. sc. Neven Mimica primio veleposlanika Švicarske dr. Marcusa Kaisera

Zagreb - Prilikom posjete saborskim dužnosnicima dr. Marcus Kaiser, veleposlanik Švicarske, razgovarao je s mr. sc Nevenom Juricom, predsjednikom saborskog Odbora za vanjsku politiku.
U razgovoru je obostrano istaknuto kako su između Hrvatske i Švicarske uspostavljeni sjajni bilateralni odnosi. Švicarska je pružila znatnu financijsku pomoć povratku izbjeglica i obnovi, te uzdizanju poljoprivrede i gospodarstva. Švicarski veleposlanik je naglasio da je njegova zemlja i dalje spremna Hrvatskoj pružati humanitarnu i tehničku potporu. Također će i politički pomagati Hrvatsku u njenim nastojanjima da se uključi u EU i NATO.
Razgovarano je i o daljnjim ulaganjima u hrvatsko gospodarstvo, o napretku glede nacionalnih manjina, suradnje s haaškim sudom, kao i o hrvatskim iseljenicima koji su spona dviju država.
Mr. Jurica je zahvalio na dosadašnjoj potpori Švicarske Hrvatskoj i, u cilju međuparlamentarne suradnje, pozvao izaslanstvo švicarskog parlamentarnog Odbora za vanjsku politiku da posjeti Hrvatski sabor.