Predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina dr. sc. Furio Radin primio zamjenika ministra proizvodnih aktivnosti Republike Italije Adolfa Ursoa

Zagreb - Predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina dr. sc. Furio Radin primio je u posjet g. Adolfa Urso-a, zamjenika ministra proizvodnih aktivnosti Republike Italije opunomoćenog za vanjsku trgovinu.
G. Radin izrazio je zadovoljstvo zbog dobro razvijenih gospodarskih i kulturnih odnosa dviju zemalja te nadodao kako se nada još intenzivnijoj suradnji.
Obje su strane iskazale zainteresiranost za usku suradnju u turizmu, poljoprivredi, ribarstvu i marikulturi. Najavljeni su i novi projekti kojima je primarni cilj povezati talijanske i hrvatske gospodarstvenike. U sklopu tog projekta najavljen je i posjet delegacije talijanskih stručnjaka koji će, kroz nekoliko dana, Ministarstvu gospodarstva Republike Hrvatske, te Ministarstvu financija prezentirati projekt Istraživačkog centra za naftu.
G. Urso posebno je pohvalio sve inicijative Talijanske unije u Hrvatskoj, a osobito podupire očuvanje povijesne i kulturne baštine.