Bebić: Ako su ubojstva povezana s međunarodnim kriminalom, surađivat ćemo sa svim susjedima

Kotor - "Nije poznato imaju li nedavna ubojstva u Zagrebu obilježja međunarodnog kriminala, ali ako se to pokaže točnim, Hrvatska će surađivati sa svim susjednim zemljama, jer takav kriminal i za njih predstavlja opasnost", izjavio je predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić na konferenciji za medije tijekom službenog posjeta Crnoj Gori. 

"Sve što se događa u Hrvatskoj, ne daj Bože, može se preliti i u druge zemlje. Hrvatska ima dugačke granice. Kriminalci mogu brzo doći na granicu i nestati", rekao je Bebić na novinarsko pitanje o istrazi nakon nedavnih ubojstava Ivane Hodak i Ive Pukanića.

"Ne znam koliko možemo tvrditi da ubojstva u Zagrebu imaju veze s međunarodnim kriminalom. Naši istražni organi ne isključuju takvu mogućnost. Ako se tako procijeni, surađivat ćemo sa svim susjednim zemljama", rekao je Bebić, koji je u utorak u Kotoru sastankom s predsjednicima hrvatske manjine završio posjet Crnoj Gori.

Manjine su bogatstvo, a ne teret uljuđenih i demokratskih zemalja, rekli su na konferenciji za novinare predsjednici parlamenata Hrvatske i Crne Gore. I Hrvatska i Crna Gora žele da njihove manjine, neovisno o tome gdje žive, tu zemlju osjećaju svojom domovinom, složili su se nakon sastanka predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i predsjednik crnogorske Skupštine Ranko Krivokapić.

Autor: Hina