Brzojavi sućuti predsjednika Sabora povodom smrti hrvatskog slikara Ede Murtića

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je danas u ime svih zastupnika i u svoje osobno ime brzojav sućuti obitelji preminulog hrvatskog slikara Ede Murtića. U brzojavu stoji:

„S dubokom sam žalošću primio vijest o smrti jednog od najvećih hrvatskih slikara i grafičara Ede Murtića. Njegovim odlaskom Hrvatska je nažalost izgubila još jednog velikana snažnog umjetničkog izraza. Edo Murtić ostat će zapamćen po svom originalnom stilu kojim je hrvatsko slikarstvo ravnopravno uveo u struje modernog likovnog izričaja rušeći granice uvriježenog, čime je zasluženo stekao međunarodni ugled i slavu.

Teško je naći riječi utjehe u ovim tužnim trenucima zadnjeg rastanka, no neponovljivi talent i neiscrpno nadahnuće Ede Murtića, kojima smo svih ovih godina svjedočili s poštovanjem i zahvalnošću, ostaju živjeti s nama u njegovim djelima kao i u sjećanju mnogih kojima je bio učitelj i uzor.

U ime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora te u moje osobno ime primite izraze najdublje i najiskrenije sućuti.“
 

Autor: Ured predsjednika Sabora