Održana 2. sjednica Predsjedništva Hrvatskoga sabora kojom je predsjedao predsjednik Sabora Jandroković

Zagreb – Održana je 2. sjednica Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima i predstavnicima klubova zastupnika kojom je predsjedao predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.

Prva točka sjednice Predsjedništva bila je dnevni red predstojeće sjednice Hrvatskoga sabora čiji prijedlog sadrži 52 točke. Predsjednik Jandroković  naveo je kako je iz prethodnog saziva Sabora preostalo 16 neraspravljenih točaka koje ispunjavaju poslovničke uvjete za uvrštavanje u dnevni red, te 36 točaka upućenih u proceduru u ovom sazivu Sabora. Najavio je kako Sabor započinje zasjedati Aktualnim prijepodnevom sljedećeg tjedna u srijedu, 12. lipnja 2024., dok će se nadalje sjednice Sabora održavati od utorka do petka, a bit će zaključena 12. srpnja 2024.

Predsjednik Jandroković dao je riječ pomoćnici tajnika Hrvatskog sabora koja je izložila Prijedlog odluke o raspodjeli raspoloživog radnog prostora u zgradi Hrvatskoga sabora te Prijedlog rasporeda sjedenja zastupnika u dvorani za sjednice Hrvatskoga sabora. Također, pomoćnica tajnika Hrvatskoga sabora izvijestila je Predsjedništvo o izvršenim radnjama u svezi smještaja zastupnika i zaposlenika Stručne službe za vrijeme trajanja rekonstrukcije i obnove saborske zgrade. Pritom je dodala kako je procijenjena vrijednost radova na tom objektu 71,5 milijuna eura, a procijenjeno trajanje radova 36 mjeseci.

Predsjednik Jandroković završno je naveo kako je zaprimljena zamolba gradonačelnika Grada Đurđevca za pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora nad održavanjem 56. „Picokijade“ u Đurđevcu od 28. do 30. lipnja 2024., a koju je Predsjedništvo prihvatilo.