Pismo predsjednika Hrvatskog sabora predsjedniku luksemburškog parlamenta povodom predsjedanja Luksemburga Europskom unijom

Zagreb - Povodom predsjedanja Luksemburga Europskom unijom u prvoj polovici 2005. godine predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je pismo predsjedniku luksemburškog Zastupničkog doma Lucienu Weileru u kojem je njegovoj zemlji zaželio puno uspjeha u obavljanju ove odgovorne i važne zadaće.

Podsjetivši da bi 17. ožujka 2005. godine trebali biti otvoreni pregovori Europske unije s Republikom Hrvatskom predsjednik Sabora je izrazio uvjerenje da će njegov posjet Luksemburgu početkom veljače, na poziv predsjednika Weilera, i razgovori koje će imati s luksemburškim dužnosnicima “dodatno potvrditi dosljednu i iskrenu demokratsku i proeuropsku orijentaciju Republike Hrvatske. Odluka Europskog vijeća od 17. prosinca o. g. o datumu početku pregovora značajno je priznanje Hrvatskoj i svim njenim građanima za ostvarenu razinu demokracije, funkcioniranja pravne države, gospodarskog razvoja i ukupnih civilizacijskih standarda. Ovu odluku smatramo uspjehom svih nas koji smo se zauzimali za europsku ideju.  Osobito mi je zadovoljstvo što mogu istaknuti da članstvo Hrvatske u Europskoj uniji uživa bezrezervnu potporu svih hrvatskih parlamentarnih stranaka”, stoji u pismu predsjednika Hrvatskog sabora koji se ujedno zahvalio Luksemburgu na podršci prilikom donošenja odluke Europskog vijeća o datumu početka pregovora.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora