Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić otkrio spomenik hrvatskim braniteljima u Pločama

Ploče - Prigodnim programom Pločani su proslavili Dan grada i 18. obljetnicu akcije "Zelena tabla - Male Bare" u kojoj je osvojena prva vojarna negdašnje JNA u Hrvatskoj, pri čemu je zaplijenjena velika količina oružja, streljiva i druge ratne tehnike. U proslavi je sudjelovao i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

Središnji događaj programa bilo je otkrivanje spomenika hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu. Šest metara visok spomenik na Trgu kralja Tomislava, rad akademskog kipara Kažimira Hraste, otkrio je predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić, koji je tom prigodom rekao kako nikad prije Domovinskog rata naši mladići nisu ginuli za neovisnu i suverenu Hrvatsku. 

Luka Bebić otkrio je i spomen-ploču poginulome hrvatskom policajcu Renatu Vladimiru u zgradi policijske postaje.

Na svečanoj sjednici pločanskoga Gradskog vijeća dodijeljene su nagrade grada. Nagrada za životno djelo pripala je gospodarstveniku i humanistu Vjekoslavu Diegu Miletiću, godišnje nagrade dobili su odgojiteljica Dječjeg vrtića Seka Gnječ i glazbeni pedagog i skladatelj Ivica Kaleb, a skupne nagrade pripale su Društvu "Žrtve azbesta" i pločanskome Lions klubu.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina