Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sastao se s predsjednikom irskog Zastupničkog doma Johnom O'Donoghueom

Dubrovnik - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić se u Dubrovniku sastao s predsjednikom Zastupničkog doma irskog parlamenta Johnom O'Donoghueom. 

Tijekom razgovora bilo je riječi o bilateralnim odnosima dviju zemalja, a posebno o daljnjem razvoju parlamentarne suradnje. 

"Važna tema razgovora bio je proces pristupanja Hrvatske Europskoj uniji koji Irska kontinuirano i snažno podupire", kazao je predsjednik Zastupničkog doma irskog parlamenta. 

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić kazao je kako pitanje ratifikacije Lisabonskog sporazuma ni jednog trenutka nije zakočilo Hrvatsku u njezinu približavanju Europskoj uniji. Novi referendum u Irskoj bit će početkom listopada i po procjenama bit će pozitivan za Hrvatsku, kazao je Luka Bebić i dodao da je u Lisabonskom ugovoru ugrađeno mnogo toga kako bi se Hrvatskoj olakšao ulazak u EU. 

Predsjednik Zastupničkog doma irskog parlamenta John O'Donoghue predsjeda skupinom Hrvatsko-irskog prijateljstva u irskom parlamentu koja je osnovana u studenom prošle godine. 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina