Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić na dobrotvornom teniskom turniru Marina Čilića i Marija Ančića za Crkvu hrvatskih mučenika

Ogulin - Na dobrotvornom teniskom dvoboju svjetski uspješnih hrvatskih tenisača Marina Čilića i Marija Ančića - za gradnju Crkve hrvatskih mučenika na Udbini - okupilo se u ogulinskoj Teniskoj dvorani oko 500 posjetitelja, među kojima i predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić, biskup gospićko-senjski mons. Mile Bogović, predstavnici Karlovačke i Ličko-senjske županije, gradonačelnici Zagreba, Ogulina i Karlovca, te saborski zastupnici i drugi uglednici iz javnog života. 

Sav prihod od ulaznica i darovnica namijenjen je gradnji Crkve hrvatskih mučenika na Udbini, a predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić, u svojstvu supredsjednika Glavnog odbora za izgradnju Crkve zahvalio se svim donatorima zbog budućeg značaja Crkve.

"U prethodnim ratovima, Prvom i Drugom svjetskom ratu i posljednjem Domovinskom ratu, svoj su život žrtvovali mnogi, a da se nekima ne zna ni grob. Crkva hrvatskih mučenika bit će mjesto na kojem ćemo se svi moći pokloniti i znanima i neznanima koji su se kroz povijest žrtvovali za Hrvatsku", istaknuo je Bebić.

Biskup gospićko-senjski Mile Bogović, u ime Izvršnog odbora za izgradnju Crkve hrvatskih mučenika na Udbini također se zahvalio tenisačima i svim donatorima, posebno gradovima Ogulinu i Zagrebu, koji su donirali svaki po 50 tisuća kuna.Buduću Crkvu na Udbini biskup Bogović nazvao je hramom hrvatske zahvalnosti i vjernosti

Gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić zahvalio se tenisačima Ančiću i Čiliću što su, pored svih svojih međunarodnih obaveza, izdvojili vrijeme za ovaj dobrotvorni meč, istaknuvši kako važnost ovog sportskog dvoboja nadilazi iznos prikupljenog novca.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora/Hina