Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio talijanskog veleposlanika Pigniattija

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je veleposlanika Republike Italije u Republici Hrvatskoj Alessandra Pigniattija Morana di Custozu u radni posjet.

Izrazili su zadovoljstvo tradicionalno prijateljskim i dobrosusjedskim bilateralnim odnosima, koji su u naročitom usponu zadnjih godina, što potvrđuje i intenzivna razmjena posjeta na najvišim razinama. 

U tom kontekstu predstojeći posjet predsjednika Hrvatskoga sabora Luke Bebića Italiji na poziv predsjednika Zastupničkog doma talijanskog parlamenta Gianfranca Finija u drugoj polovici listopada ove godine te nakon toga posjet senatskog Odbora za europska pitanja Hrvatskoj imaju veliko značenje, zaključila su dvojica dužnosnika. Istaknuto je kako se mnogo puta pokazalo da parlamentarna diplomacija može bitno pridonijeti rješavanju raznih pitanja od zajedničkog interesa.

U vezi s time talijanski je veleposlanik Pigniatti istaknuo kako nitko u Italiji bilateralna pitanja ne povezuje s ulaskom Hrvatske u Europsku uniju kao i da Italija snažno podržava što skorije pristupanje Hrvatske Europskoj uniji, što bi, između ostalog, olakšalo gospodarsku suradnju Italije i Hrvatske, za koju su obje zemlje snažno zainteresirane.

Zahvalivši na potpori Italije hrvatskom članstvu u NATO-u i Europskoj uniji predsjednik Sabora Bebić je talijanskog veleposlanika izvijestio o svim daljnjim koracima koje Hrvatska planira poduzeti u pogledu provedbe zakona, prije svega na području borbe protiv korupcije i gospodarskog kriminala te nužnih ustavnih promjena.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora