Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Borisa Zajčuka

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je u nastupni posjet veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Borisa Zajčuka.

Dvojica su dužnosnika razgovarala o bilateralnim odnosima, posebno o suradnji ukrajinske Vrhovne Rade i Hrvatskog sabora. Obostrano je izraženo zadovoljstvo visokom razinom odnosa između Hrvatske i Ukrajine, o kojoj svjedoči intenzivna razmjena posjeta na najvišoj državnoj razini. Istaknuto je kako sljedeći posjet predsjednika ukrajinskog parlamenta Volodimira Litvina Hrvatskoj, koji bi trebao uslijediti još ove godine, treba iskoristiti za jačanje ukupne međudržavne suradnje, posebno na području gospodarstva, kulture i energetike. 

U razgovoru je bilo riječi i o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji i deblokadi pretpristupnih pregovora. Predsjednik Sabora rekao je kako Hrvatska podržava Ukrajinu u njezinim europskim i euroatlantskim integracijama, izrazivši nadu da će uskoro postati članicom CEFTA-e, a naglasio je i zajedničku pripadnost antiterorističkoj koaliciji.

Autor: Ured predsjednika Sabora