Predsjednik Sabora građanima čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić uputio je građanima Republike Hrvatske čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja:

"Prisjećajući se najveće vojne pobjede u Domovinskom ratu, kada je u briljantno izvedenoj vojno-redarstvenoj akciji „Oluja“ hrvatski ustavnopravni poredak vraćen na hrvatski teritorij, odajemo počast i priznanje u prvom redu svim hrvatskim braniteljima, koji su hrabro i odlučno stali u obranu svoje domovine, te izborili hrvatsku samostalnost i suverenost.

Slaveći pobjedu, koja je označila prekretnicu u suvremenoj hrvatskoj povijesti, prisjećamo se svih onih koji su vlastite živote ugradili u temelje hrvatske države. Prigoda je to da im se duboko poklonimo i još jednom kažemo istinsko i veliko hvala.

Danas, samo trinaest godina nakon veličanstvene pobjede u „Oluji“, s ponosom ističemo da je Hrvatska moderna, europska država čiji su pripadnici oružanih snaga angažirani u brojnim mirovnim misijama diljem svijeta i koja je pred ulaskom u NATO. Naša je obveza nastaviti graditi Hrvatsku kao državu mira, napretka i sigurnosti ne zaboravljajući sve one koji su vlastitim doprinosom utrli put do ostvarenja vjekovnog sna o neovisnoj i slobodnoj Hrvatskoj.

U ime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora i svoje osobno, svim hrvatskim građanima od srca čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja."

Autor: Ured predsjednika Sabora