Predsjednik Sabora Luka Bebić primio veleposlanika Kuvajta Abdulaziza Abdullaha Al-Duaija

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je u nastupni posjet veleposlanika Države Kuvajt Abdulaziza Abdullaha Al-Duaija s kojim je razgovarao o mogućnostima za intenziviranje parlamentarne i gospodarske suradnje dviju država.

U razgovoru je sa zadovoljstvom zaključeno kako postoji obostrani interes za tješnju gospodarsku suradnju, te da bi zbog toga trebalo razmotriti mogućnost otvaranja rezidentnih veleposlanstava obiju država. Kuvajt je u više navrata iskazao interes za ulaganjima u RH u raznim područjima, prije svega u naftnom sektoru i turizmu. Osobito poticajnim za razvoj bilateralnih gospodarskih odnosa Kuvajt smatra izravno kontaktiranje poslovnih ljudi u okviru razmjena i sajmova.

Pohvalivši Kuvajt zbog njegovog značajnog doprinosa stabilnosti i miru u regiji, predsjednik Sabora je izrazio interes za uspostavom parlamentarne suradnje kao važnog segmenta bilateralnih odnosa koji može potaknuti tješnje povezivanje država. U razgovoru je zaključeno da se nakon predstojećih izbora u Kuvajtu, koji se održavaju 17. svibnja ove godine, te osnivanja skupina prijateljstava u oba parlamenta dogovori razmjena posjeta s ciljem intenziviranja bilateralnih odnosa između Hrvatske i Kuvajta.

Autor: Ured predsjednika Sabora