Predsjednik Sabora primio izaslanstvo Zaklade Hanns Seidel

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je izaslanstvo Zaklade Hanns Seidel na čelu s predsjednikom Zaklade Hansom Zehetmairom. 


Predsjednik Šeks zahvalio je na pomoći koju Zaklada i njezin ured u Zagrebu pružaju Hrvatskoj na ključnim područjima za hrvatsko priključenje Europskoj uniji: jačanju demokratskih struktura i pravne države kroz političko obrazovanje građana, pravosuđu, lokalnoj upravi i samoupravi. Izrazio je zadovoljstvo ostvarenom suradnjom Zaklade i Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova RH, koja se očituje kroz organiziranje brojnih seminara, predavanja i drugih susreta, a kao posebno korisna novija aktivnost Zaklade u Hrvatskoj istaknuta je dodjela stipendija mladim znanstvenicima. Predstavnici Zaklade izrazili su potporu europskoj perspektivi Hrvatske te pokazali interes za rad Hrvatskoga sabora u kontekstu usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s europskim.

U okviru razgovora o hrvatsko-bavarskim odnosima, sugovornici su se suglasili da su odnosi Hrvatske i Bavarske intenzivni na svim područjima društvenog, političkog i gospodarskog života, čemu uvelike pridonose ista tradicija, kultura i civilizacijske vrijednosti. U tom kontekstu, izražena je nada da će predstojeći posjet predsjednika Sabora bavarskom parlamentu u lipnju sljedeće godine, a na poziv predsjednika parlamenta Aloisa Glücka, također pridonijeti kvalitativnom jačanju hrvatsko-bavarske suradnje.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora