Predsjednik Sabora primio izraelskog potpredsjednika vlade i ministra vanjskih poslova Libermana

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je potpredsjednika vlade i ministra vanjskih poslova Države Izrael Avigdora Libermana u sklopu njegovog službenog posjeta Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Sabora Bebić i izraelski ministar vanjskih poslova Liberman izrazili su zadovoljstvo bilateralnim odnosima, o čijem usponu svjedoči intenzivna razmjena posjeta na najvišim razinama. Predsjednik Sabora istaknuo je kako treba uspostaviti i parlamentarnu suradnju, te je u tom kontekstu izrazio zadovoljstvo time što je u Knesetu osnovana skupina prijateljstva s Hrvatskom, na čijem je čelu Moshe Mutz Matalon, član iste stranke kao i ministar Liberman.

Posebna pozornost u razgovoru dvojice dužnosnika bila je posvećena razvoju gospodarske suradnje. Izraelski ministar Liberman zauzeo se za osnivanje svojevrsnog foruma gospodarstvenika i ljudi iz politike u cilju uklanjanja birokratskih prepreka koje koče razvoj suradnje na tom području. Rekao je i kako Izrael cijeni to što Hrvatska obilježava Dan sjećanja na Holokaust.

U nastavku razgovora bilo je riječi o ukupnoj situaciji na području srednje i jugoistočne Europe, koja je od posebnog značenja za Izrael.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora