Predsjednik Sabora sastao se s predsjednikom crnogorske Skupštine Krivokapićem

Podgorica – Predsjednik Sabora Luka Bebić u posjetu je Crnoj Gori na poziv predsjednika crnogorske Skupštine s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima dviju zemalja i o pomoći koju bi Zagreb mogao pružiti Podgorici u približavanju euroatlantskim integracijama. 

Samo dvije i pol godine nakon osamostaljenja, Crna Gora je ostvarila velik napredak i ubrzanim približavanjem NATO-u i Europskoj uniji postala "faktor stabilizacije u ovom dijelu Europe", rekao je Bebić, koji se prije sastanka s Krivokapićem sastao i s predsjednikom crnogorske Vlade Milom Đukanovićem i ministrom vanjskih poslova Milanom Roćenom. 

Bebić je prilikom razgovora naglasio kako Hrvatsku čeka još jedna godina pregovaračkoga procesa u približavanju Europskoj uniji, "a rado će u prijateljskim kontaktima s Crnom Gorom prenijeti svoja iskustva u onome što smo mi već apsolvirali". Također, dodao je Bebić, i Hrvatska od Crne Gore može naučiti kako ostvariti tako velik rast stranih investicija u tako malo vremena. 

Nakon sastanka s Krivokapićem, Bebić je rekao i kako očekuje da hrvatske tvrtke na temelju svojih izvrsnih referencija konkuriraju i dobiju poslove u Crnoj Gori, osobito na izgradnji autocesta. 

Svoj posjet Crnoj Gori predsjednik Hrvatskoga sabora nastavlja u Kotoru gdje se sastaje s predstavnicima hrvatske manjine u Crnoj Gori. 

Autor: Internet redakcija/Hina