Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora

dan_otvorenih-vrata-saboraDan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora provodi se nekoliko puta godišnje, a najčešće uz obilježavanje državnih blagdana i spomendana, posebice Dana državnosti 30. svibnja i Dana Hrvatskoga sabora 8. listopada.

Tijekom Dana otvorenih vrata građani mogu ući u zgradu Hrvatskoga sabora od 10.00 do 17.00 sati bez prethodne najave i pogledati unutrašnjost Sabora i sve protokolarne salone koji nisu dio uobičajenih programa za posjetitelje. Za posjetitelje iz inozemstva organizirano je vođenje na engleskom jeziku.

Dan otvorenih vrata prigoda je građanima i za susret s predsjednikom Sabora i saborskim zastupnicima pri čemu se u otvorenu razgovoru razmjenjuju mišljenja o radu Sabora te o aktualnim pitanjima.

Stotine građana posjetile Sabor na Dan otvorenih vrata

Zagreb - U povodu obilježavanja 8. listopada - Dana Hrvatskoga sabora hrvatski je parlament u subotu ponovo otvorio svoja vrata građanima.
Više

Dan Hrvatskoga sabora obilježen programom za građane – Danom otvorenih vrata

Zagreb – Ovogodišnja manifestacija Dan otvorenih vrata, nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije uzrokovane koronavirusom, ponovno je okupila velik broj posjetitelja u Hrvatskome saboru.
Više

Dan neovisnosti Hrvatski sabor i ove godine tradicionalno obilježio otvorenim vratima uz iznimno velik interes građana

Zagreb – Čak 1665 građana posjetilo je u utorak Hrvatski sabor u prigodi obilježavanja Dana neovisnosti, što je do sada rekordan broj posjetitelja Dana otvorenih vrata.
Više

Brojni posjetitelji na Danu otvorenih vrata Sabora – održan i „Aktualac“ s građanima

Zagreb - U prigodi obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske, Hrvatski sabor sada već tradicionalno otvara svoja vrata građanima, a ovogodišnji Dan otvorenih vrata izazvao je veliko zanimanje posjetitelja iz cijele Hrvatske.
Više

Više od tisuću posjetitelja na Danu otvorenih vrata Sabora - predsjednik Sabora Jandroković i predsjednik Vlade Plenković u razgovoru s građanima

Zagreb - U prigodi obilježavanja 8. listopada – Dana neovisnosti Republike Hrvatske, Hrvatski sabor otvorio je svoja vrata građanima. Dan otvorenih vrata Sabora izazvao je velik interes brojnih posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva.
Više

Hrvatski sabor ponovno otvorio vrata građanima

Zagreb - Hrvatski sabor je u nedjelju, obilježavajući Dan Hrvatskoga sabora, već sedmi put počevši od 2013. godine, organizirao Dan otvorenih vrata. Ova manifestacija se u pravilu održava dva puta godišnje, u prigodi obilježavanja Dana Hrvatskoga sabora 30. svibnja i u prigodi obilježavanja Dana neovisnosti 8. listopada.
Više

Dani otvorenih vrata Hrvatskoga sabora u 2016. godini

Služba za građane Hrvatskoga sabora u dva je navrata tijekom 2016. godine organizirala manifestaciju Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora. Prigodom obilježavanja Dana Hrvatskoga sabora - 30. svibnja, Sabor je otvorio vrata građanima u nedjelju, 29. svibnja, a prigodom obilježavanja Dana neovisnosti - 8. listopada, u nedjelju, 9. listopada 2016. godine Sabor je šesti put za redom organizirao manifestaciju Dan otvorenih vrata.
Više

Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora 11. listopada 2015.

U prigodi obilježavanja 8. listopada - Dana neovisnosti RH, u Saboru je 11. listopada 2015. četvrti put održana manifestacija Dana otvorenih vrata. Najveću pozornost posjetitelja privukle su Sabornica i Mala vijećnica u kojoj je u nedavnoj prošlosti zasjedao Županijski dom Sabora, dvorane i saloni za protokolarne i radne sastanke, reljef Sv. Josipa, replika Bašćanske ploče te poprsja hrvatskih velikana - bivših saborskih zastupnika.
Više

Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora 12. listopada 2014.

U prigodi obilježavanja 8. listopada - Dana neovisnosti RH, u Hrvatskome saboru u nedjelju, 12. listopada 2014. treći put je održana manifestacija Dan otvorenih vrata. Kako je uobičajeno, posjetiteljima je pripremljen je poseban program razgledanja prostorija Sabora te susret s predsjednikom Sabora.
Više

Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora 1. lipnja 2014.

Nakon iznimnog interesa građana za posjet Saboru na prošlogodišnjem Danu otvorenih vrata, Sabor je otvorio svoja vrata građanima i 1. lipnja 2014. godine. Građani su u okviru obilaska mogli razgledati izložbu pod nazivom "Zapisnici Hrvatskoga sabora - glasnici povijesti" pripremljenu u suradnji s Hrvatskim državnim arhivom. Za posjetitelje je pripremljen i prigodan letak o temi ovogodišnjega Dana otvorenih vrata. Zbog interesa za obilazak Sabora inozemnih gostiju Zagreba, ove godine organiziran je i program obilaska na engleskom jeziku.
Više

Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora 25. svibnja 2013.

U godini ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, prvi put u saborskoj povijesti 30. svibnja - Dan Hrvatskoga sabora obilježen je manifestacijom Dan otvorenih vrata. Više od tisuću građana je u subotu, 25. svibnja 2013. od 10 do 17 sati posjetilo i razgledalo zgradu Hrvatskoga sabora bez posebne najave.
Više