Predsjednik Hrvatskoga sabora Reiner sastao se s predsjednikom Državnoga zbora Republike Slovenije Milanom Brglezom

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner sastao se danas s predsjednikom Državnoga zbora Republike Slovenije Milanom Brglezom.

Pitanje arbitražnoga postupka za rješavanje graničnoga spora između Hrvatske i Slovenije, prava hrvatske manjine u Sloveniji te pitanje migracija samo su neke od tema o kojima su danas razgovarali predsjednik Sabora Reiner i predsjednik Državnoga zbora Brglez.

Predsjednici dvaju parlamenata složili su se da su odnosi između dvije zemlje intenzivni na različitim područjima, posebice gospodarstvu i kulturi te kako rješavanju otvorenih pitanja treba pristupiti sustavno na svim razinama. Predsjednik Sabora Reiner i predsjednik Državnoga zbora Brglez susrest će se ponovno već sljedećega mjeseca u Splitu na sastanku predsjednika parlamenata zemalja Jadransko-jonske inicijative.

Na sastanku su nazočili predsjednik Odbora za europske poslove Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Damir Mateljan, zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj i veleposlanica RH u Republici Sloveniji Vesna Terzić.

Izjave dvojice predsjednika parlamenata

Autor: Ured predsjednika Sabora