Predsjednik Sabora primio ministra obrane Latvije

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je ministra   obrane Republike Latvije Atisa Slakterisa u okviru njegovog službenog posjeta Republici Hrvatskoj.  

Predsjednik Šeks čestitao je Latviji na ulasku u NATO i skorom pristupanju Europskoj uniji. Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Latvija bila među prvim zemljama koje su priznale Republiku Hrvatsku (14. prosinca 1991.), te se zahvalio na stalnoj potpori Latvije hrvatskim strateškim nastojanjima. Visoki gost je ukratko upoznat s hrvatskim očekivanjima u vezi s dobivanjem avisa Europske komisije, kao i predstojećim summitom NATO-a u Istanbulu, gdje se nadamo nastavku NATO-ove politike otvorenih vrata za nove članice. Latvijski ministar obrane pozdravio je približavanje Hrvatske europskim i euroatlantskim integracijama, te u tom kontekstu ponudio pomoć i iskustvo koje je Latvija stekla u pregovorima o pristupanju.   

Sugovornici su parlametarnu suradnju dviju zemalja ocijenili uspješnom, te pozdravili osnivanje skupina hrvatsko-latvijskog prijateljstva u oba parlamenta. Istaknuto je kako će uspostavljanje izravnih kontakata među njima, kao i među parlamentarnim odborima, pridonijeti jačanju i daljnjem razvoju međusobne suradnje.  
 

Autor: Ured predsjednika Sabora