Predsjednik Sabora primio predsjednika Skupštine Crne Gore

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića u okviru njegovoga službenog posjeta Republici Hrvatskoj.   

Predsjednik Šeks izrazio je iznimno zadovoljstvo zbog prvoga bilateralnog susreta predsjednika parlamenata Hrvatske i Crne Gore u povijesti, te istaknuo važnost daljnjeg unaprjeđenja međusobnih odnosa. Naglašeno je kako između Hrvatske i Crne Gore postoji vrlo visok stupanj bliskosti i dobrosusjedskih odnosa, a predsjednik Sabora uputio je Crnoj Gori želje da poduzme sve potrebne napore za što brže uključivanje u EU, u čemu će joj i Hrvatski sabor pružiti svu moguću pomoć.  

Predsjednik Skupštine Crne Gore čestitao je Hrvatskoj na dobivanju pozitivnog avisa Europske komisije, i na mogućem dobivanju statusa kandidata u lipnju. Pristupanje Europskoj uniji značit će ostvarenje hrvatske stoljetne težnje i povratak u europsko društvo najboljih. Bit će to, naglasio je, i veliki poticaj i pomoć Crnoj Gori na njezinom putu u EU, koja je u ovom trenutku u velikom zaostatku za Hrvatskom. Predsjednik Krivokapić izrazio je zadovoljstvo zbog predstojećih razgovora s drugim 
najvišim dužnosnicima Republike Hrvatske, kojima namjerava prenijeti snažnu želju Crne Gore za međusobnom suradnjom na svim poljima i želju da Crna Gora pokaže kako je i ovaj dio Europe sposoban biti ravnopravan u svim sferama političkog i gospodarskog stvaranja. 

Na kraju razgovora, predsjednik crnogorske Skupštine uputio je predsjedniku Sabora poziv za što skoriji posjet Crnoj Gori. 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora