Predsjednik Sabora primio predstavnike Ratne škole

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je u posjet djelatnike i šesti naraštaj polaznika Ratne škole oružanih snaga Republike Hrvatske "Ban Josip Jelačić".

Brigadni general Josip Šundov, zapovjednik Zapovjedništva za združenu izobrazbu i obuku "Petar Zrinski", upoznao je predsjednika Hrvatskoga sabora o planu nastave i aktivnostima svih škola koje djeluju u okviru Zapovjedništva za združenu izobrazbu i obuku "Petar Zrinski".  Zapovjednik Ratne škole "Ban Josip Jelačić", brigadir Mladen Barković, izvijestio je predsjednika Šeksa o organizacijskom ustroju škole i nastavnim programima koje pohađaju polaznici šestog po redu naraštaja polaznika ratne škole, istaknuvši pritom da su gotovo svi najviši časnici koji su završili ovu školu danas na najvišim zapovjednim dužnostima u oružanim snagama Republike Hrvatske. 

Predsjednik Šeks ocijenio je ulogu Ratne škole, kao najviše školske institucije u oružanim snagama, iznimno važnom ne samo u kontekstu stručnog osposobljavanja časnika, već i u kontekstu nastavka provođenja preustroja i reorganizacije oružanih snaga Republike Hrvatske u cilju postizanja kompatibilnosti s oružanim snagama i standardima zemalja Sjevernoatlanskog saveza.

Na kraju je predloženo intenziviranje suradnje između Ratne škole "Ban Josip Jelačić" i Hrvatskoga sabora, odnosno pojedinih saborskih odbora, kao što su Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te Odbor za vanjsku politiku. Suradnja bi se odvijala kroz organiziranje predavanja saborskih zastupnika u Ratnoj školi i kroz praćenje određenih, polaznicima škole zanimljivih saborskih sjednica.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora