Predsjednik Sabora primio u nastupni posjet veleposlanicu Kraljevine Belgije

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je u nastupni posjet veleposlanicu Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj Johanu Roccas.

Predsjednik Šeks i veleposlanica Roccas ocijenili su bilateralne belgijsko-hrvatske odnose izvrsnima i partnerskima. Predsjednik Šeks zahvalio je na konstantnoj i vrlo konkretnoj potpori Belgije hrvatskoj integraciji u EU, kao i na ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju u belgijskom parlamentu, koja je unatoč složenom postupku završena na vrijeme. Posebno je naglasio kako Hrvatska iznimno cijeni aktivno sudjelovanje Belgije u realizaciji brojnih projekata u Podunavlju i Baranji, koji među ostalim obuhvaćaju obnovu razrušenog mosta u Erdutu i revitalizaciju vukovarske luke. Veleposlanica je upoznata s činjenicom da je u Hrvatskom saboru nedavno osnovana skupina belgijsko-hrvatskog prijateljstva.

Veleposlanica je istaknula kako će Belgija i dalje pružati potporu hrvatskom približavanju Europskoj uniji. Naglasila je da će u svom mandatu davati veliku važnost osnaživanju veza između parlamenata dviju zemalja, te je u tom kontekstu spomenuta mogućnost posjeta na najvišoj parlamentarnoj razini, kao i na razini odbora za vanjsku politiku kako bi se međusobnoj suradnji belgijsko-hrvatskih parlamentaraca dao novi zamah. Veleposlanica je također izvijestila kako će predano raditi na povećanju belgijskih ulaganja u hrvatsko gospodarstvo. 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora