Predsjednik Sabora primio u radni posjet veleposlanika Bugarske

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je u radni posjet veleposlanika Republike Bugarske u RH Victora Valkova.

Predsjednik Šeks čestitao je Bugarskoj na jučerašnjem formalnom pristupanju NATO-u i ukratko izvijestio veleposlanika o hrvatskim očekivanjima u procesu približavanja europskim i euroatlantskim integracijama. Obojica sugovornika izrazila su nadu da će i Hrvatska i Bugarska vrlo skoro ostvariti sve svoje integracijske ciljeve, pri čemu je naglašeno kako je pristupanje tek početak dugačkog procesa i napornog rada u ostvarivanju višeg i kvalitetnijeg životnog standarda. 

Ocijenjeno je kako se bugarsko-hrvatski odnosi razvijaju vrlo dobro, o čemu svjedoče brojni realizirani susreti na svim razinama vlasti, kao i planirani susreti za ovu godinu. Izraženo je zadovoljstvo trostrukim porastom robne razmjene u prošloj godini u odnosu na prethodnu, te je naglašena potreba za daljnjim jačanjem kontakata između bugarskih i hrvatskih poduzetnika, kao i razvijanjem sadržajnijih oblika suradnje u proizvodnji i ulaganjima. Zaključno, veleposlanik Volkov je predsjedniku Šeksu uručio poziv predsjednika Nacionalnog sobranja Republike Bugarske Gerdžikova da posjeti Bugarsku na čelu saborskog izaslanstva. 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora