Predsjednik Sabora sazvao 26. sjednicu

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks sazvao je danas novu sjednicu Sabora koja će se održati tijekom lipnja i srpnja. Nakon današnjih konzultacija s Predsjedništvom Sabora i klubovima zastupnika o novoj sjednici, predsjednik Sabora je objavio dane u koje je sjednica sazvana te prijedlog dnevnog reda posljednje sjednice prije ljetne stanke.

Nova sjednica održat će se od 13. lipnja do 13. srpnja, tijekom petnaest radnih dana. Zaključenje 26. sjednice očekuje se u petak, 13. srpnja, u skladu s ustavnim rokom za ljetni prekid zasjedanja Sabora, izvijestio je Šeks. Predloženi dnevni red trenutačno sadrži šezdesetak točaka, a očekuju se i njegove dopune tijekom održavanja sjednice. Među aktima koji će tijekom sjednice još prispjeti na dnevni red, očekuju se i prijedlozi akata koji su u planu za usklađivanje s pravnom stečevinom Europske unije, rekao je Šeks. Izvijestio je također da je od predviđenih 55 akata za usklađivanje za ovu godinu, doneseno njih 20, dvanaest je uvršteno na dnevni red 26. sjednice, a za preostalu razliku očekuje se donošenje do zaključenja ovoga saziva Sabora. 

Tijekom rujna i listopada bit će sazvana posljednja sjednica Sabora u njegovu 5. sazivu, istaknuo je predsjednik Sabora i dodao da je raspuštanje Sabora predviđeno za sredinu listopada, kada će uslijediti raspisivanje izbora za zastupnike novog saziva.
 

Autor: Internet redakcija