12. sjednica Odbora za poljoprivredu

dvorana Ivana Mažuranića, YouTube prijenos

Na sjednici će se razmijeniti stajališta s Norbertom Linsom, predsjednikom Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskog Parlamenta o budućnosti Zajedničke poljoprivredne politike Europske Unije, Višegodišnjem financijskom okviru i Europskom planu oporavka, a održava se u suradnji s Uredom Europskog Parlamenta u Republici Hrvatskoj.

Hoće li novac osiguran za Zajedničku poljoprivrednu politiku biti dostatan kako bi osigurali proizvodnju hrane za naše građane po pristupačnim cijenama i pri tome dostojanstvene prihode za naše poljoprivrednike? Kako povećati konkurentnost poljoprivrednika i uspostaviti poštene odnose između dionika u lancu opskrbe hranom? Je li novac dostatan kako bi osigurali generacijsku obnovu sela i dinamičnost ruralnih područja? Može li se postići sinergija Zajedničke poljoprivredne politike s drugim europskim politikama i doseći ciljevi usmjereni prema pravednoj tranziciji prema klimatski neutralnom gospodarstvu, stvaranju okvira za ulaganja za održivu Europu, te očuvanju prirodnog okoliša i bioraznolikosti u Europi? O ovim, ali i o pitanjima snažnije usmjerenosti na rezultate u provedbi Zajedničke poljoprivredne politike, kao i mogućnostima koje države članice kroz nacionalne Strateške planove mogu iskoristiti za jačanje svoje poljoprivrede, osnaživanje ruralnih područja i korištenje prirodnih resursa, provest će se rasprava. 

Program sjednice (PDF)

Sjednicu je moguće pratiti uživo putem prijenosa na YouTube kanalu Internetske televizije Hrvatskoga sabora na poveznici: https://youtu.be/V3Pi5X7YMyc