Gari Cappelli razgovarao s predsjednikom Odbora za međunarodne odnose Vijeća Federalne skupštine Ruske Federacije Borisovičem Karasinom

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Gari Cappelli razgovarao je u utorak videokonferencijskim putem s Grigorijem Borisovičem Karasinom, predsjednikom Odbora za međunarodne odnose Vijeća Federalne skupštine Ruske Federacije. 

Sugovornici su potvrdili obostran interes za jačanjem bilateralnih odnosa i suradnje između Hrvatske i Rusije te je izraženo zadovoljstvo pozitivnim trendovima u dosadašnjim odnosima, pri čemu je posebno naglašena važnost parlamentarne suradnje dviju zemalja. U tom kontekstu razgovaralo se i o budućim susretima između Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora i Odbora za međunarodne odnose Vijeća Federalne skupštine, kao i međuparlamentarnih skupina prijateljstava.

Spomenuto je da će se 2022. obilježavati 30. godina od uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Rusije te je iskazana obostrana želja za intenziviranjem gospodarske i kulturne suradnje.