Potpredsjednik Sabora Josip Leko primio izaslanstvo Odbora za poljoprivredu mađarskog parlamenta

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je izaslanstvo Odbora za poljoprivredu Nacionalne skupštine Mađarske koje u posjetu Hrvatskoj predvodi predsjednik Odbora Font Sándor.

Na sastanku je obostrano izraženo zadovoljstvo vrlo dobrom suradnjom i bilateralnim odnosima. Predsjednik mađarskog Odbora za poljoprivredu Sándor istaknuo je važnost posjeta predsjednika Sabora Borisa Šprema Mađarskoj u lipnju ove godine. Tom je prilikom bilo riječi o poljoprivrednoj politici u kontekstu članstva u EU-u, pa je i ovaj posjet mađarskog odbora Hrvatskoj nastavak intenzivne međuparlamentarne suradnje dviju zemalja.

Potpredsjednik Sabora Leko i predsjednik Odbora za poljoprivredu Sándor bili su suglasni da će se prostor za suradnju povećati ulaskom Hrvatske u EU te su podržali nastavak suradnje. Obje su strane potvrdile želju za daljnjim razvojem partnerskih odnosa na području energetike, vodnog gospodarstva i zaštite okoliša.

S obzirom na to da se u Hrvatskoj priprema zakon o odnosu Vlade i Sabora u okviru predstojećeg članstva u EU-u, na sastanku su bila iznesena i saslušana odgovarajuća mađarska iskustva.

Autor: Ured predsjednika Sabora