Predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković sudjelovala na Konferenciji o digitalnoj transformaciji u obrazovanju

Zagreb - Predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković sudjelovala je u utorak videokonferencijskim putem na Konferenciji o digitalnoj transformaciji u obrazovanju koju je u okviru slovenskog predsjedanja Vijećem Europske unije organizirao Državni zbor Republike Slovenije.

Na konferenciji su sudjelovali zastupnici parlamenata država članica Europske unije i zastupnici pridruženih članica te predstavnici Europskog parlamenta, Europske komisije i drugih vladinih i obrazovnih institucija. Raspravljalo se o novim izazovima u učinkovitom, održivom i pravednom digitalnom obrazovanju u kontekstu kreativnog, fleksibilnog, modernog i uključivog obrazovanja i osposobljavanja. 

Tijekom konferencije je rečeno kako je tijekom pandemije ubrzana digitalna transformacija sustava obrazovanja i osposobljavanja otkrila niz izazova. Cilj konferencije bio je potaknuti raspravu o rješenjima vezanim uz uključivo i dostupno cjeloživotno učenje i nove vještine za digitalne kompetencije za sve one koji su uključeni u obrazovni proces.