Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem sastao se s predsjednikom poljskog Senata

Zagreb - Hrvatska je zahvalna Poljskoj na njezinoj ulozi u približavanju Hrvatske Europskoj uniji, a sada je dobar izvor informacija za kvalitetno iskorištavanje EU fondova, rekao je u utorak predsjednik Sabora Boris Šprem nakon sastanka s predsjednikom poljskoga Senata Bogdanom Borusewiczem. 

"Zahvalio sam predsjedniku Senata na tome što je Poljska jako puno učinila da se ostvare vanjskopolitički ciljevi Hrvatske jer je Poljska predsjedala EU kad smo potpisali ugovor", rekao je Šprem nakon sastanka s Borusewiczem koji predvodi poljsko izaslanstvo u višednevnom posjetu Hrvatskoj. Od ponedjeljka poljsko izaslanstvo u Splitu sudjeluje na konferenciji o mogućnostima unaprjeđenja bilateralne suradnje te posebice o poljskim iskustvima pri ulasku u Europsku uniju i iskorištavanju sredstava iz EU fondova.

"Iskustvo Poljske u korištenju fondova EU korisno nam je, jučer je o tome počela konferencija koja i danas traje", rekao je Šprem.

Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić u ponedjeljak se u Splitu sastao s poljskom ministricom regionalnog razvoja Elzbietom Bienkowskom i predsjednikom Senata Bogdanom Borusewiczom. S njima je razgovarao o korištenju iskustava Poljske pri njezinu ulasku u Europsku uniju i korištenju sredstava iz EU fondova.

Šprem je predsjedniku poljskoga Senata zahvalio što ga je pozvao u posjet Poljskoj te Poljskoj poželio dobru organizaciju skoroga europskoga nogometnog prvenstva. Borusewitz je Šprema pozvao u svoj rodni grad Gdanjsk na utakmicu Hrvatske protiv Španjolske. (Hina)

Autor: Hina