Vijenci, svijeće i ruže za vukovarske žrtve

Vukovar - U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i 21. obljetnice stradanja toga grada u Domovinskom ratu podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata vijence su položila i svijeće zapalila državna i druga izaslanstva.

Počast poginulima u obrani Vukovara 1991. godine polaganjem zajedničkog vijenca i paljenjem svijeće odali su predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko i predsjednik Vlade Zoran Milanović.

Vijence su položila i svijeće zapalila i izaslanstva Glavnog stožera Oružanih snaga RH, Ravnateljstva policije, 204. vukovarske brigade čiji su pripadnici sudjelovali u obrani Vukovara tijekom koje je ubijeno i poginulo 887, a ranjeno 1300 pripadnika te postrojbe, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, grada Vukovara, gradova Dubrovnika, Sinja, Šibenika, Trogira i Zagreba, Vukovarsko-srijemske županije te ostalih hrvatskih županija.

Molitvu za ubijene i nestale branitelje i civile u obrani Vukovara molio je đakovački i osječki nadbiskup mons. Marin Srakić. Na grobove 880 branitelja i civila do sada pokopanih na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata sudionici obilježavanja Dana sjećanja položili su ruže. Kolona sjećanja s više od 50 tisuća ljudi, prema procjeni policije, od vukovarske bolnice u kojoj je upriličen prigodan komemorativni program prošla je 5,5 kilometara dug put do Memorijalnog groblja.

Nakon polaganja vijenaca misu zadušnicu na vukovarskom groblju predvodio je apostolski nuncij u Hrvatskoj Alessandro D'Errico. (Hina)

Autor: Hina