Državni vrh sudjelovao u obilježavanju 20. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Maslenica '93"

Zadar - U povodu 20. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Maslenica '93" zajednički su vijenac danas na zadarskom groblju položili predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko i predsjednik Vlade Zoran Milanović.

U ime Oružanih snaga Republike Hrvatske vijenac je na zadarskom gradskom groblju položio načelnik Glavnog stožera general Drago Lovrić. Vijenac je položio i saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko te nekoliko lokalnih izaslanstava i udruga proisteklih iz Domovinskoga rata. Na svečanom polaganju vijenaca na zadarskom gradskom groblju general Ante Gotovina, jedan od zapovjednika vojne akcije, rekao je kako je ponosan na operaciju "Maslenica '93" jer je ona pridonijela pobjedi u Domovinskom ratu. "Mi smo slobodni ljudi, ponosno i s optimizmom gradimo našu domovinu i našu budućnost", rekao je Gotovina.

Državni su čelnici položili vijenac i pred spomen-obilježje 3. bojne 4. gardijske brigade "Imotski sokolovi". Poslije toga Josipović, Leko i Milanović došli su u zadarsko Hrvatsko narodno kazalište gdje se održava svečana akademija u povodu 20. obljetnice Vojno-redarstvene operacije "Maslenica '93". Tijekom operacije "Maslenica '93" u 72 sata oslobođene su bitne strateške točke i omogućeno je ponovno prometno povezivanje juga i sjevera Hrvatske. (Hina)

Autor: Hina