Izaslanstvo Sabora nastavlja službene susrete u Izraelu

Izrael - U nastavku službenog boravka u Izraelu Izaslanstvo Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora, na čelu s mr. Nevenom Juricom, primio je 12. svibnja izraelski ministar pravosuđa Tomi Lapid. U srdačnom i prijateljskom razgovoru sa zadovoljstvom je obostrano konstatirano da su hrvatsko-izraelski bilateralni odnosi dosegli u posljednje vrijeme najvišu razinu.

Sugovornici su se složili da ovako dobre odnose valja i dalje promicati, a posebice i u području gospodarske i kulturno-znanstvene suradnje. Hrvatsko je izaslanstvo posjetilo i Memorijalni centar "Yad Vashem", muzej posvećen žrtvama holokausta. Neven Jurica je u ime Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora položio vijenac u Dvorani sjećanja i upisao u knjigu dojmova: "Memorijalni centar sjećanja prikazuje strahote najvećeg zločina u povijesti čovječanstva Holokausta i upozorava nas da ostanemo trajno ujedinjeni u naporima da spriječimo zlo fašizma, ekstremizma i antisemitizma da se više nikada ne ponovi."

Uz Nevena Juricu u izaslanstvu su bili: dr. Mario Zubović, Danira Bilić, Tonino Picula, članovi Odbora i Milovan Petković, tajnik Odbora za vanjsku politiku.