Petar Selem primio članove motorističke skupine "Eurobikers"

Zagreb - Predsjednik Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Petar Selem primio je u posjet članove motorističke skupine "Eurobikers", predvođene predsjednikom skupine Andreasom H. E. Kimmelom.

"Eurobiker" je motociklistička udruga karitativnog karaktera, koja se pod motom "pokretnost svladava granice i povezuje kulture", bavi humanitarnim radom te je ovo njihov drugi posjet Zagrebu, na proputovanju prema Kosovu.

Petar Selem uvodno je pozdravio skupinu motociklista, izrazivši pri tome zadovoljstvo što ima prigodu primiti članove skupine baš u Saboru koji ovih dana slavi dvadeset godina prvog saziva u samostalnoj i suverenoj Republici Hrvatskoj. Posebno ga je razveselila činjenica da je krajnji cilj skupine Republika Kosovo, i dalje vrlo nestabilna regija u Europi, te da će "Eurobikeri" svojim humanitarnim djelovanjem i željom za stvaranjem mostova među Europskim narodima doprinijeti daljnjoj stabilizaciji regije.

Skupu se potom obratio predsjednik skupine "Eurobiker" Kimmel te zahvalio na toplim riječima dobrodošlice, dodavši kako ga izuzetno raduje što ima prigodu ponovo posjetiti Zagreb i Hrvatsku. Kimmel je istaknuo kako je cilj puta širenje ideje o jedinstvenosti europskog prostora, kao i humanitarno i karitativno djelovanje. U tu su svrhu, rekao je završno Kimmel, prikupljena značajna financijska sredstva koja će se uručiti kosovskom narodu prilikom službenog susreta s čelnicima Republike Kosovo.

Po završetku razgovora i razmjeni poklona "Eurobikeri" su se zaputili prema svojem krajnjem odredištu, Kosovu.

Autor: Služba za odnose s javnošću