Predsjednik Sabora sudjelovao na obilježavanju 23. obljetnice osnivanja 204. vukovarske brigade

Vukovar – Uime Hrvatskoga sabora svim hrvatskim braniteljima Vukovara na čelu s ratnim zapovjednicima 204. legendarne vukovarske brigade izražavam duboku zahvalnost i poštovanje, rekao je predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko na svečanoj akademiji u povodu 23. obljetnice osnivanja te brigade.

Istaknuo je kako je 204. vukovarska brigada branila najteže bojište u Domovinskom ratu te, usprkos padu Vukovara i velikim žrtvama, zaustavila prodor neprijatelja prema ostatku Hrvatske. 

-Zbog svega toga Hrvatska je ostala u srcu s vama, duboko se i danas klanja vašoj žrtvi i hrabrosti. Bez obzira na vrijeme i politike vi stojite u temeljima hrvatske državnosti, naglasio je predsjednik Sabora. Ocijenio je kako vjera u pravdu i borba za istinu uvijek pobjeđuju te da stoga ne treba odustati od cilja – demokratske izgradnje hrvatske države i društva te boljeg života za sve hrvatske građane. -Nijedna žrtva, koja je pala u obrani i za obranu Vukovara, ma koliko teška i bolna bila, nije bila uzaludna i nikada neće biti zaboravljena. Kriza će proći i vaše će djelo rasti u prosperitetnoj Hrvatskoj, poručio je Leko.

Predsjednik Sabora prije svečane akademije odao je počast poginulim braniteljima polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju u Vukovaru te je prisustvovao svetoj misi za sve poginule i nestale branitelje Vukovara u crkvi sv. Filipa i Jakova.
 

Autor: Ured predsjednika Sabora